top of page

Ik ben Helen ten Thije (1966).

Voor mij is het heerlijk om met dieren samen te leven, te trainen en vooral plezier te hebben. Van jongs af aan tot nu heb ik al heel wat dieren gehad van vissen, grasparkiet, kanarie, kippen, katten, honden en zelfs een pony.

Ons gezin bestaat uit mijn man Roy, twee volwassen kinderen met aanhang, twee katten & drie honden.  

Sinds 2013 zijn wij in contact gekomen met het ras Shikoku. Onze eerste Shikoku, genaamd Natsumi, kreeg bij ons haar gouden mandje. Het Shikoku ras spreekt mij enorm aan omdat zij nog veel oorspronkelijke trekken hebben, waarvan ook katachtige, met daarbij een grote mate van intelligentie en onafhankelijkheid. Ondertussen hebben wij in 2018 ons eerste nest gefokt met Natsumi.  

Na 2,5 jaar intensief opgetrokken en samengewerkt te hebben op het gebied van ringtraining, speuren en coursing, merkte ik dat het trainen en ook het kijken naar gedrag mij ontzettend fascineerde. Hierin ben ik mij verder gaan ontwikkelen. Door pups te observeren neem ik een gedragstests af van pups, voor de perfecte match tussen pup en toekomstige eigenaren.

 

Sinds 2021 heb ik de twee jarige opleiding tot Kynologisch Instructeur behaald via de Tinley Academie. Vanaf 2022 ben ik geaccrediteerd bij SPPD en lid van de Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding en -opleiding.

 

Dankzij diverse cursussen en workshops blijf ik mijzelf ontwikkelen en kan ik samen met Carolien een ieder helpen bij het trainen van zijn unieke hond waarbij respect en het positief belonen de band versterkt tussen mens en dier!

Tot ziens bij Dogharmony en wens jullie allen heel veel plezier met het spelenderwijs trainen en kijken naar je hond!   

Gevolgde workshops:

 

2023:

Annorlunda: Instructeurs Congres 2023

2022:

Kynospirit: Showtraining 

Marjoleine Roosendaal: Inteelt en outcross (fok gerelateerd) 

2021:

EHBO bij dieren 

2020:

Monique Bladder: Snuffelchallenge

Annorlunda: Het Hondenschool Instructeurs Congres 2020

Voorstellen.jpg
email logo  Helen.jpg
bottom of page