Voor wie?

Voor iedereen met een nieuwe hond of pup. Maar ook om opnieuw de puntjes op de i te zetten met uw hond die u al wat langer heeft en zo de relatie te verbeteren. Bovendien vindt ook een oudere hond het leuk om te blijven leren. Hebt u een volwassen hond uit het asiel? Of hebt u een pup aangeschaft? Wacht dan niet. Start direct met een goede opvoedings- en gehoorzaamheidscursus. Dit om een fantastische, harmonieuze relatie voor het leven op te bouwen met uw hond! U kunt bijna wekelijks instappen. Ook kunt u bij mij advies krijgen voordat u een hond aanschaft. 

De cursus

In de cursus leert u over relatieopbouw en leiderschap. U leert commando’s gebruiken om een fijne relatie met uw hond op te bouwen. Een relatie zonder angst of agressie. De opvoeding gaat met behulp van de methode van ‘beloningsgerichte conditionering’. U krijgt in de cursus inzicht in goed leiderschap en u leert de hond met nieuwe vreemde situaties om te gaan. Ik ga in op de alledaagse situaties, zoals: alleen thuisblijven, niet blaffen, gezinsleden, bench-training, autorijden, bij de dierenarts, door de stad, herkennen van stress bij de hond, enzovoort.

In de cursus leert u over leiderschap. Leiderschap is de basis voor een gehoorzame hond. U leert ‘hoe honden leren’ en hoe honden gewenst gedrag vertonen. De basis voor een gezellige huishond. Een hond die met u in harmonie leeft. U leert stress bij de hond herkennen en daarop in te spelen. Zo ontstaat er rust in het gedrag van uw hond en daarmee in huis. Ook kunt u, indien u meer met uw hond wilt doen een introductie krijgen richting de hondensport.

De organisatie

De lessen vinden plaats vanuit de praktijkruimte aan de Oosterbracht. Een verwarmde binnenlocatie of in het omliggende groen. Daarnaast geef ik les op andere locaties, afhankelijk van het trainingsdoel, in en om Emmen. Ik speel in op datgene waar u en uw pup/hond behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld in het stadscentrum, meubelboulevard of openbaar vervoer. Ik hanteer kleine groepjes van 2 tot 4 combinaties zodat er veel aandacht is voor iedereen.  Vrije instroom is mogelijk op ieder moment nadat u twee intake lessen (privé) heeft gehad met de eerste benodigdheden voor de cursus.  Bij kou en/of regen gaan de lessen ook door omdat we dan binnen trainen in de verwarmde praktijkruimte. 

Lestijden

Puppytraining:

Nieuw is op zaterdagochtend 10.30 uur. Nieuwe groep start 4 april 2020! Opgeven kan. 

En: maandag 18 uur. 

Elke maandag 18 uur een puppygroep.

Het is een groepje waar u kunt instromen. De eerste twee lessen zijn privé aan huis of in de praktijk. Daar wordt de basis voor pup besproken en geoefend. Met die basis komt u daarna in het groepje in een serie van acht lessen. 

Pubergroep: maandag 19 uur. 

Vervolg op de puppygroep of instroom. Komt u voor het eerst of van elders dan krijgt u eerst een privéles en daarna in het groepje met een serie van acht lessen. 

 

Privébegeleiding met uw nieuwe pup/hond. 

Een andere mogelijkheid voor de socialisatie en het leren voor en met uw nieuwe pup/hond.  

Voor eigenaren met een nieuwe pup/hond heb ik dit programma met privébegeleiding met alle zorg rondom de opvoeding van uw nieuwe pup/hond in huis.

Een programma van pup tot in de pubertijd. Alles opgebouwd rondom een goede socialisatie, relatieopbouw en elkaar leren te 'verstaan'. 

Klantervaringen onder aan deze pagina!

U kunt opgeven/aanmelden. Hier een filmpje van de eerste les met pup. 

 

 

 

Klantervaringen

Januari 2019: 

Voor mijn labradoodle pup zocht ik een kleine hondenschool waar we samen de eerste puppylessen konden volgen. Bij Dogharmony waren we uitstekend op onze plaats. Mijn gevoelige maar slimme en leergierige pup kon in alle rust en harmonie leren met mij samen te werken. En ik, al bekend met hondenopvoedbeginselen, toch weer veel geleerd. Carolien heeft een enorme en up-to-date kennis en weet deze ook goed over te brengen. Leren, stap voor stap, van elkaar en gericht op een leuke samenwerking tussen hond & baas !

T en J. 

November 2018:

Ik heb 10 lessen bij je gevolgd met Nikkie en ik vond het geweldig. Je kreeg echt persoonlijke advies, wat ik heel fijn vond. Door omstandigheden kon ik geen lessen meer volgen, maar zodra het weer kan, kom ik zeker terug 
Vr. gr. Mariet

Juni 2018:

Fijne training met maximaal 4 honden.

Er wordt goed geluisterd en gekeken naar het probleem en de hond zelf.

Krijg extra informatie en tips mee naar huis om verder te oefenen.

Wij zijn er namelijk van bewust geworden hoe we onze hond op een juiste

en goede manier moeten en kunnen aanpakken.

Carolien ik ben je dankbaar en tegelijk super trots op onze KARA.

Geena

Juni 2018:

Heb in de loop der jaren verschillende hondenscholen bezocht totdat ik bij Dogharmony terecht kwam. Ik moet eerlijk zeggen het is een verschil van dag en nacht. Heerlijk om met een klein groepje met je pup bezig te zijn. Het vele wachten wat ik bij andere hondenscholen zie is bij Dogharmony niet aan de orde! Carolien zorgt voor een goede begeleiding en herinnert je aan dingen die je 'vergeten' was maar heel logisch zijn. Er is heel veel afwisseling in de les en ook in de locatie. Zodat je hond aan veel dingen went. Ik kan Dogharmony echt aan iedereen aanraden. Ik heb er heel veel plezier en dat geldt zeker voor mijn hond. 

Janneke

Juni 2018:

Een geweldige leuke puppy cursus. Kleinschalig waar je echt aandacht krijgt samen met je pup. Leuke spelletjes en opdrachten en ook ga je dingen ondernemen bv naar de intratuin. Carolien besteed er echt super veel aandacht aan de les en oefeningen. Zeker een aanrader!!!!

Monique

Mei 2018:

Ontzettend leerzaam. En wat ons vooral aansprak was dat de groepen klein zijn . Op die manier krijgt iedereen voldoende aandacht.

Ineke

Mei 2017:

Carolien is een rustige, gedreven vrouw die op een leuke manier de harmonie tussen baas en hond probeert te stimuleren. Het is echt leuk om de aanwijzingen van Carolien op te volgen. Je ziet een leuk samenspel tussen hond en baas ontstaan. Op naar de volgende les....

Anita

Maart 2017

Top hondenschool. Carolien luistert goed naar mens en hond, is geduldig, deskundig en biedt de juiste tools aan die nodig zijn.

Anne-Marie

Voorbeeld 'goed gedrag belonen'

Carolien Ziel: geaccrediteerd

gedragstherapeut en

kynologisch instructeur

KvK nummer

63085593

BTW-id:

NL002002647B14

Locatie

Oosterbracht 4J

7821 CJ Emmen

Contactgegevens

Carolien Ziel–van Kleef
e-mail: ziel@ziggo.nl
tel. 06 – 47 158 464