top of page

Link naar Dogharmony-online, met ondersteunend lesmateriaal voor klanten van Dogharmony. 

Pup de Basis:   

- Zaterdag: nieuwe groep start half juni 2024

- Nieuwe groep in juni op een avond of overdag. 

Klantervaringen onderaan deze bladzijde: 

 
 
Pupvervolg en puber: Vrijdagochtend of zaterdag. 

Woensdag 19 uur (compleet). 

 

 

 

Van Fun tot Dogdance:

Donderdag 19 uur vanaf 9 maart 2023. Loopt nog steeds. 

Eens per twee weken. Gevorderd en beginners.

Gegeven door Carolien. Info en opgeven kan. 

 
 
 
Informatieve lezing 'Omgaan met vuurwerk'.
Online te bestellen! 

Op 22 november 2023 de lezing ‘Omgaan met vuurwerk’ gehad bij Dogharmony. Dat was weer leuk met dank aan een enthousiaste groep deelnemers.

Uit de evaluatie kwam: Zeer de moeite waard!

Ik heb de lezing ook online te zien, opgenomen in coronatijd. Online zodat je de lezing kan bekijken vanuit je eigen huis in eigen tijd.

Het gaat over: leren om te gaan met vuurwerk, helpen te voorkomen en de oorzaken van vuurwerkangst. Wat je niet en wat je wel kan doen.

De kosten is, inclusief BTW, 15 euro. Je kan de online versie aanvragen via de bladzijde contact of mail naar: ziel@ziggo.nl

Voorbeeld 'goed gedrag belonen'

20211218_154112.jpg

Ons nieuwe pupje Jadé brengt vernieuwing in Dogharmony.

In deze video een eerste training met Jadé op weg naar Volg, Zit en Af.

Voor wie: 

 

Dogharmony is voor iedereen die een harmonieuze relatie voor het leven wil opbouwen met zijn hond. Een relatie met maximaal plezier en samenwerking. In alle cursussen leert u over het opvoeden, over relatieopbouw en ontwikkelt u vaardigheden in het begeleiden van uw hond. U gaat op zoek naar een relatie zonder angst of agressie. In de opvoeding gaat het over het meegeven van een goede emotie bij gebeurtenissen en beloningsgericht trainen. Ik ga in op de alledaagse situaties, zoals: alleen thuisblijven, niet blaffen, gezinsleden, kinderen en honden, bench-training, autorijden, bij de dierenarts, door de stad, herkennen van stress bij de hond, enzovoort.

 

U leert over leiderschap, over ‘hoe honden leren’ en hoe honden gewenst gedrag vertonen. Goed leiderschap is de basis van een gehoorzame, gezellige  huishond. Een hond die met u in harmonie leeft.

 

Ook kunt u, indien u meer met uw hond wilt doen een introductie krijgen richting de hondensport. Mijn specialiteit is Obedience, Dogdance en Treibball. In de lessen bij Dogharmony  wordt gebruik gemaakt van onderdelen uit deze sporten. 

De organisatie

De lessen vinden plaats vanuit de praktijkruimte aan de Oosterbracht. Een verwarmde binnenlocatie of in het omliggende groen. Daarnaast geef ik les op andere locaties, afhankelijk van het trainingsdoel, in en om Emmen. Ik speel in op datgene waar u en uw pup/hond behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld in het stadscentrum, meubelboulevard of openbaar vervoer. Ik hanteer kleine groepjes van 2 tot 4 combinaties zodat er veel aandacht is voor iedereen. Bij kou en/of regen gaan de lessen ook door omdat we dan binnen trainen in de verwarmde praktijkruimte. 

Cursus: 

‘Pup De Basis’:

 • Eerste les kan starten voordat pup bij u thuis komt.

 • Voor als u met uw nieuwe pup op puppycursus wilt.

 • U krijgt een begeleiding van u/uw gezin met de nieuwe pup.

 • Voor de eerste vijf tot zes maanden van pup’s leven.

 • Inclusief acht groepslessen en interactieve theorieavond.

 • Groep bestaat meestal uit drie of vier deelnemers.

 • De lestijd is in overleg met de deelnemers. 

 • Alle aandacht is er voor het socialiseren en wennen aan omgevingen.

 • Inzicht in hondenopvoeding.

 • Ontwikkelen vaardigheden in de omgang met pup.

‘Pup Vervolg en Puber’:

 • Groepslessen acht keer.

 • Groep bestaat uit circa vier deelnemers.

 • De lestijd is in overleg met de deelnemers. 

 • Instroom na 'Pup De Basis' of in overleg na intake. 

 • Mogelijk voor pup vanaf ongeveer vijf maanden.

 • Aandacht gaat naar het vervolg op socialiseren en wennen aan gebeurtenissen.

 • Inzicht en bijleren over de hondenopvoeding.

 • Opdrachten zorgvuldig leren uitvoeren.

 

 

'Puber en volwassen':

 • Gehoorzaamheid en plezier.

 • Oefeningen uit allerlei disciplines van hondentraining waarbij uw hond lichamelijk en geestelijk wordt uitgedaagd.

 • Instroom na ‘Pup Vervolg en Puber’ of in overleg na intake. 

 • Groep bestaat meestal uit drie of vier deelnemers.

 • De lestijd is in overleg met de deelnemers. 

 • Inzicht en bijleren over de hondenopvoeding.

 • Opdrachten zorgvuldig leren uitvoeren.

Klantervaringen

Laatste tijd komen de klantervaringen vaker op Google bij de reviews.
Zie Google / Dogharmony

Maart 2024:

Gisteren een super ontspannen en leerzame les gehad met veel tips! Teddy was wat gespannen de afgelopen twee lessen, maar door het meedenken en adequaat handelen van Carolien is dat snel verholpen. Erg leerzaam voor Teddy en mij! 
Dit is al onze 4de cursus, dus dat geeft wel aan dat de begeleiding ons goed bevalt!

Marloes en Teddy

Maart 2024:

Carolien heeft mij een paar keer geholpen bij de opvoeding van onze pup Pino (ruwhaar Jack Russell). In verband met een  ziekte was ikzelf niet in goede doen.

Door een wandeling bij ons thuis en 3 telefonische consulten zijn Pino en ik weer op het goede pad.

En hebben we het best voor elkaar.

Dankjewel Carolien, voor je begeleiding en expertise!

Jannette

November 2021:

Bedankt voor de mooie lessen en leerzame lessen. Het is voor ons goed geweest om anders te kijken naar gedrag en ook naar ons zelf. Boaz is nu straks 9 maand. We begrijpen hem nu beter, waardoor we ook beter in kunnen spelen op situaties. Mochten we je nog nodig zijn weten we je te vinden.
Rob, Peter en Boaz.

Juli 2021: 

Fijne hondenschool waar ik veel aan gehad heb, na puppy en vervolgcursus nog ruimte voor individuele lessen. Na ongeveer 7 maanden is de verbetering overduidelijk, focus ligt op verbinding, communicatie en plezier. Zou ‘t iedereen aanraden, Carolien heeft oog voor je individuele situatie en denkt mee in hoe jouw hond het beste kan leren.

Denise Sommer en Ziggy.

Maart 2021:

Carolien heeft mij zeer goed geholpen om mijn hondje Robbie te begrijpen. Ik weet nu hoe ik hem iets moet leren. Wat ik geleerd heb kan ik goed gebruiken in het dagelijks omgaan met mijn hond. Ook staat Carolien open voor individuele vragen. Bij deze nogmaals bedankt voor je wijze lessen.

Groetjes, Gieneke en Robbie.

Maart 2021:

Ik bedacht me vandaag nog hoe goed Emy eigenlijk luistert en hoe fijn het met haar wandelen is en dat het toch ook echt wel komt door de lessen die ik tot nu toe bij jou heb gevolgd en de leuke en positieve manier van opvoeden van de hond maar vooral eigenlijk ook voor mijzelf  😉😊

Heleen en Emy.

November 2020:

Momenteel volgen wij de training bij Dogharmony. Niet alleen voor onze pup, maar ook voor ons gezin hoe wij het beste met onze pup om kunnen gaan. Carolien is o.a. bij ons thuis geweest en heeft ons praktische (dagelijks) tips gegeven en heeft deze training toegespitst op onze dochter, die een angst heeft voor honden. Na de training was onze dochter helemaal blij en zien wij grote vooruitgang. Erg leuk hoe Carolien het complete gezin erbij betrekt!

Suzanne met Nero.

 

September 2020:

Voor onze eerste pup konden mijn zoon en ik wel wat hulp gebruiken, op internet gekeken en zo bij Carolien terecht gekomen. En wat zijn we daar blij mee! Carolien is een gedreven, duidelijke en energieke vrouw waar elke hond mee weg loopt ;) We zijn nu een aantal lessen verder, zowel thuis, bij Dogharmony als telefonisch ..en al zóveel inzichten gekregen en zóveel dingen geleerd. Ook erg fijn dat je van te voren een bedrag betaald en weet wat je daar voor krijgt, al is dit nu al zoveel meer. Ik had het niet beter kunnen starten dan met de begeleiding van Carolien, we gaan lekker zo door!

Inge met Zorro.

September 2020:

Super veel geleerd van het traject wat we vorig jaar zijn gestart. Ondanks dat ik dacht wel te weten hoe een hond in elkaar steekt. Nou dat viel behoorlijk tegen 😑. Door deze begeleiding heb ik geleerd naar mijn hond te kijken, weten wat een hond denkt in bepaalde situaties en kan ik problemen eerder signaleren.

Wij hebben een fantastische lieve hond en zijn erg blij met de tips en tricks van Carolien. Carolien is zeer kundig en verstaat haar vak 👌. Heeft echt een passie voor werk en haar dieren!

Dankjewel voor het afgelopen jaar.

Groetjes Sabrina en Ramos 🐾

Augustus 2020:

Ben blij dat ik voor Dogharmony heb gekozen. Er is veel aandacht voor je hond omdat de groep uit 4 personen bestaat en je merkt dat Carolien erg deskundig is. Naast de groepstraining heeft ze ook aandacht waar jij met je hond tegenaan loopt via telefonisch contact ,de app of het sturen van voorbeeld filmpjes, hier kan ik thuis mee oefenen. Ik heb geleerd dat wanneer iets nog niet lukt dat ik haar iets laat doen waar ze al wel goed in is waardoor ze een positieve ervaring heeft. Ik ga zeker door met de vervolg training 😀

M.

 

Januari 2019: 

Voor mijn labradoodle pup zocht ik een kleine hondenschool waar we samen de eerste puppylessen konden volgen. Bij Dogharmony waren we uitstekend op onze plaats. Mijn gevoelige maar slimme en leergierige pup kon in alle rust en harmonie leren met mij samen te werken. En ik, al bekend met hondenopvoedbeginselen, toch weer veel geleerd. Carolien heeft een enorme en up-to-date kennis en weet deze ook goed over te brengen. Leren, stap voor stap, van elkaar en gericht op een leuke samenwerking tussen hond & baas !

T en J. 

November 2018:

Ik heb 10 lessen bij je gevolgd met Nikkie en ik vond het geweldig. Je kreeg echt persoonlijke advies, wat ik heel fijn vond. Door omstandigheden kon ik geen lessen meer volgen, maar zodra het weer kan, kom ik zeker terug 
Vr. gr. Mariet

Juni 2018:

Fijne training met maximaal 4 honden.

Er wordt goed geluisterd en gekeken naar het probleem en de hond zelf.

Krijg extra informatie en tips mee naar huis om verder te oefenen.

Wij zijn er namelijk van bewust geworden hoe we onze hond op een juiste

en goede manier moeten en kunnen aanpakken.

Carolien ik ben je dankbaar en tegelijk super trots op onze KARA.

Geena

Juni 2018:

Heb in de loop der jaren verschillende hondenscholen bezocht totdat ik bij Dogharmony terecht kwam. Ik moet eerlijk zeggen het is een verschil van dag en nacht. Heerlijk om met een klein groepje met je pup bezig te zijn. Het vele wachten wat ik bij andere hondenscholen zie is bij Dogharmony niet aan de orde! Carolien zorgt voor een goede begeleiding en herinnert je aan dingen die je 'vergeten' was maar heel logisch zijn. Er is heel veel afwisseling in de les en ook in de locatie. Zodat je hond aan veel dingen went. Ik kan Dogharmony echt aan iedereen aanraden. Ik heb er heel veel plezier en dat geldt zeker voor mijn hond. 

Janneke

Juni 2018:

Een geweldige leuke puppy cursus. Kleinschalig waar je echt aandacht krijgt samen met je pup. Leuke spelletjes en opdrachten en ook ga je dingen ondernemen bv naar de intratuin. Carolien besteed er echt super veel aandacht aan de les en oefeningen. Zeker een aanrader!!!!

Monique

Mei 2018:

Ontzettend leerzaam. En wat ons vooral aansprak was dat de groepen klein zijn . Op die manier krijgt iedereen voldoende aandacht.

Ineke

Mei 2017:

Carolien is een rustige, gedreven vrouw die op een leuke manier de harmonie tussen baas en hond probeert te stimuleren. Het is echt leuk om de aanwijzingen van Carolien op te volgen. Je ziet een leuk samenspel tussen hond en baas ontstaan. Op naar de volgende les....

Anita

Maart 2017

Top hondenschool. Carolien luistert goed naar mens en hond, is geduldig, deskundig en biedt de juiste tools aan die nodig zijn.

Anne-Marie

20210307_103953.jpg
pupvervolg.jpg
Ramos.jpg
bottom of page