Ervaringen van klanten

Hieronder kunt u ervaringen lezen van de klanten van Dogharmony. Wilt u ook een ervaring delen op mijn website? 

Oktober 2019:

Dit is Alwin, onze Welsh Corgy. We zijn al de vierde eigenaar, dus een aardig verleden gehad, niet al te leuk. Was in het begin behoorlijk gestrest. In huis ging het al gauw goed, maar in bepaalde situaties zoals bij sociale problemen met onbekende honden. Draaide al goed bij, was veel rustiger geworden, maar ..... we wilden meer.

Op naar Carolien, al na 1 bezoek  was hij al een stuk relaxter, trilde niet meer. Zelfs de aardappel tractoren die hier nu de hele dag voorbij razen kan hij hanteren na de prima aanwijzingen van Carolien. Alwin is nu een heerlijke slimme hond, die graag uitgaat, en ook die kans krijgt elke dag om met ons te wandelen in de omgeving. Hij laat zijn vertrouwen zien in zijn gedrag en hij heeft het naar zijn zin. Hij is al 9 jaar, dat verhindert hem niet om nog verder te leren.

Ton en Herma.

September 2019: 

Ik vond het fijn en gezellig om in een klein groepje samen te werken. En heb daardoor veel geleerd in deze periode samen met mijn hond Max. 

Max gaat nu de opleiding Hulphond volgen. 

Angelique met Max. 

 

September 2019:

Begin december 2018 kwam Femke, een medium labradoodle, als pup bij mij in huis. Mijn grote wens is om straks met haar als knuffelhond mensen die dit nodig hebben geluksmomentjes te mogen geven. Ik heb hiervoor bewust gekozen voor een labradoodle. Dit zijn heel intelligente, zachte en gevoelige honden. Ik heb daarom gekozen voor Carolien, die met haar werkwijze mij leert om Femke te begrijpen en te kijken hoe ik haar het beste dingen kan leren. Inmiddels hebben we de puppy en pubergroep goed afgesloten. Carolien heeft mij middels met enkele privélessen aan huis geholpen om haar het dwingende blaffen om aandacht op een zachte manier af te leren. Samen met Carolien ben ik nu bezig om haar verder te begeleiden om de lieve rustige knuffel/hulphond voor anderen te kunnen worden. Ze zal zelf aangeven wanneer dat zal zijn. Voor mij is ze nu al mijn eigen heerlijke knuffelhond.

Anneke met Femke.

Augustus 2019:

Wij hebben twee Jack Russels waarvan onze Pip onzeker en snel geprikkeld is en daardoor uit valt naar andere honden buiten aan de lijn.

Wij zijn bij Carolien geweest bij een informatieavond aansluitend een privé sessie bij ons thuis.

Plus nog veel informatie op papier heeft ze ons aangereikt.

Wij hebben veel opgestoken hier van.

Carolien legt op een duidelijke manier uit hoe we onze Pip kunnen begeleiden bij het probleem wat is ontstaan .

Zij laat ons zien om ons te verdiepen in Pip.

Wat zal Pip fijn vinden en dan vooral een ja- of een nee-gevoel.

Ook het positieve belonen met een aai of voertjes zoals Carolien dat benoemt.

En ook geduld en doorzettingsvermogen.

Carolien gaat mee met uitlaten van onze hondjes en laat zien hoe dat beter kan en hoe we pip kunnen bereiken als er een andere hond aan komt.

We stonden versteld hoe snel Pip niet meer reageerde op het andere hondje.

Carolien heeft ons weer enthousiast gemaakt om pip weer te begeleiden en we gaan er weer met volle moed er tegen aan.

Bedankt Carolien.

Hans en Jacqueline.

Juni 2019:

Onze hond Tosca, een Toller, kon niet goed overweg met onze ene kat. Dit speelt al langer, maar sinds bijna een jaar begon ze ook agressie te tonen. Eerst alleen naar de kat, maar later ook naar ons. Carolien is twee keer bij ons geweest en heeft een uitgebreid plan van aanpak opgesteld. Hier zijn we nu ruim een week mee aan het trainen en de eerste verbeteringen zijn al zichtbaar. Nog steeds flipt ze af en toe, maar al duidelijk minder vaak. Over de hele linie wordt Tosca rustiger en onze kat kan steeds beter zijn gang gaan. Mijn moeder stapte laatst binnen met de opmerking “wat een rust hier”.

Hans en Lisenka. 

Mei 2019:

Bij deze wil ik jou en Marith nog bedanken voor de cursus 'reactieve honden'. 

Het gaat steeds beter met Senna naar andere honden toe. Ik probeer dan ook de geleerde dingen in de praktijk te brengen.

Vooral het contact tussen Senna en mij gaat steeds beter. Ik kijk veel meer naar haar en als ze mij aankijkt of ze komt naar mij toe dan beloon ik haar gelijk.

Verder ook met zoekspelletjes als er andere honden aankomen gaat het ook steeds beter.

Thuis proberen we verschillende spelletjes, en ze is inderdaad gewoon hooggeleerd universitair want de meeste boeken kan ze perfect lezen 😉 en vind het ook leuk.

 

Ook proberen Andre en ik zoveel mogelijk niet angstig te zijn naar andere honden, ook dan gaat het een stuk beter.

Als wij er niet bij zijn dan gaat het prima met andere honden, het ligt dus ook merendeels aan onze energie. Verander dat maar zo ineens, dat is wel lastig maar met de handreikingen van jullie zal dat ook steeds beter gaan.

 Nogmaals ontzettend bedankt en wie weet tot ziens.

Renate Wittenberg.

 

April 2019:

Na ruim een jaar te hebben geworsteld met problemen die ik met mijn lieve Aimy

had ben ik bij Carolien terecht gekomen. Aimy leek angst/agressie te ontwikkelen, vooral na 2x gevochten te hebben/aangevallen te zijn door andere loslopende honden, toen ze na een operatie kwetsbaarder was. Zowel Aimy als ik hadden niet genoeg vertrouwen meer in onszelf en elkaar..... buiten wandelen in bos, dan

andere honden tegenkomen of aan het strand met vreemde honden werd steeds moeilijker en we werden allebei alleen maar onzekerder...

 

Door de fijne en doortastende, maar rustige en vriendelijke manier van begeleiden door Carolien, hebben we allebei al heel snel meer vertrouwen en weer plezier in elkaar gekregen. Andere honden worden inmiddels weer met redelijk vertrouwen tegemoet getreden en we zijn beiden weer veel vrolijker! Ook is Aimy nu véél meer op mij gericht!

 

Naar de hondenschool gaan was niet bepaald mijn hobby, maar de

begeleiding van Carolien, daar kijk ik elke keer naar uit. Ik hoop

hier echt nog mee door te gaan. Tot zover al enorm bedankt Carolien!!!

Tineke Eggen

 

Februari 2019:

Vandaag de laatste les gehad met Joep. Wat heb ik ontzettend veel geleerd van Carolien. Heb het plezier in het trainen weer terug. Na jaren op de traditionele manier te hebben getraind was ik zoekende naar een training die uitging van positief trainen op een doelmatige manier. Carolien biedt dit op elke manier. dit was zeker niet de laatste les sessie bij Carolien. Thanx Carolien voor alle handvatten en kritische noot. We komen zeker met veel plezier terug. 

Groetjes, Bianca en Joep de doldwaze lieve hieperdepiepe stuiter boxer. 

Januari 2019:

Doordat Carolien twee keer op bezoek is geweest heb ik handvatten gekregen voor onze hond. Dat geeft rust en 'grip op de zaak'. Ik kan daarmee verder. 

Heleen met Darco.

Januari 2019:

Voor mijn labradoodle pup zocht ik een kleine hondenschool waar we samen de eerste puppylessen konden volgen. Bij Dogharmony waren we uitstekend op onze plaats. Mijn gevoelige maar slimme en leergierige pup kon in alle rust en harmonie leren met mij samen te werken. En ik, al bekend met hondenopvoedbeginselen, toch weer veel geleerd. Carolien heeft een enorme en up-to-date kennis en weet deze ook goed over te brengen. Leren, stap voor stap, van elkaar en gericht op een leuke samenwerking tussen hond & baas !

T en J.

December 2018: 

4 hondjes... een kleine roedel dus.

3 hondjes zijn 2de kansjes en hebben zo allemaal een rugzakje. 1 kwam als pup bij ons en is lang alleen met ons geweest, dus door en door verpest ;-)

Toen de laatste herplaatser kwam, een erg moeilijk geval. Onzekere agressie, opeisen, roedel van slag, de hulp ingeroepen van Carolien. 

Carolien komt bij ons thuis om ons te helpen weer rust in de roedel te brengen. Rust bij ons en dan dus naar de honden. Hoe gaan we met situaties om, hoe lezen we het gedrag. 

Zonder de hulp van Carolien, hadden we de laatste herplaatser niet kunnen houden.

We zijn er nog lang niet maar leren telkens bij. De hond maar ook zeker wij. 

Rianne en Daan.

December 2018:

Wij vinden de training positief en waardevol.

Peter.

November 2018:

Hallo Carolien,
Ik heb 10 lessen bij je gevolgd met Nikkie en ik vond het geweldig. Je kreeg echt persoonlijke advies, wat ik heel fijn vond. Door omstandigheden kon ik geen lessen meer volgen, maar zodra het weer kan, kom ik zeker terug 
Vr. gr. Mariet

September 2018: 

We hebben Carolien op advies van onze dierenarts in consult gevraagd. Wat heel fijn is, is dat ze rekening houdt met wat mogelijk is binnen de gezinssituatie en dat ze niet alleen algemene theoretische adviezen geeft. We hebben bruikbare (praktische) adviezen gekregen waar we mee aan de slag kunnen. 

Bianca.

Mei 2018:

Omdat Famke, Friese Stabij van 14 maand, problemen heeft met kinderen en bezoek thuis de hulp ingeroepen van Carolien. Ze heeft mij een duidelijk handvat gegeven hoe met het gedrag van Famke om te gaan. Met de aanwijzingen, voorbeelden en tips van Carolien zijn Famke en ik nu aan het oefenen. Het is bemoedigend te merken hoe onze band en haar gedrag naar bezoek in korte tijd al verbeterd is. 

Femmy.

 

April 2018:

Wat kwamen wij vanochtend enthousiast en met een opgeruimd gevoel thuis. We vonden het erg leuk en meer dan leerzaam. De terugroeplijn is al geregeld en gaan we mee aan de slag. Alle complimenten voor jou hoe jij met Sam en met ons omgaat. Echt heel erg fijn.

Albert en Bea.

Maart 2018:

De hulp van Carolien was voor Oeba en mij zeer welkom. Oeba had problemen met alleen zijn en had nog wat zindelijkheidstraining nodig. De hulp van Carolien was zeer daadkrachtig en binnen een week merkte ik al veel verandering in het gedrag van Oeba, maar ook in het gedrag van mezelf naar Oeba. Een dikke 10!

Marrit Strating.

 

December 2017:

Carolien heeft me geholpen met onze lieve Sep, hij heeft sinds een aanval, van een loslopende veel grotere hond, wat problemen met naderende honden.
Samen met Carolien gekeken naar zijn gedrag, zij heeft me helderheid en inzichten gegeven in het natuurlijke honden-gedrag.
En daarbij is ook onze rol als baasje besproken en wat we anders kunnen doen zodat Sep zich veilig voelt rekening houdend met het natuurlijke gedrag van de hond.
Nu is het aan ons om met hem te oefenen.

Het waren leuke en leerzame middagen, voor mij én voor Sep.
Dank je wel!

Marjan Jonker Idema.

September 2017: Na twee omzwervingen op zoek een nieuwe trainster voor Bobby, toen nog pup en nu alweer een half jaar. 

Wat een verschil in aanbod in puppy cursusland. Terwijl je weet dat deze maanden erg belangrijk zijn om op een goede manier met je hondje van start te gaan… we hadden niet het gevoel dat we vooruit kwamen…

Gelukkig leerden we Carolien kennen. Eerst met een persoonlijke training en nu via de pubercursus. 

In haar zien wij een ervaren trainster met passie, die het verschil weet te maken voor ons en met ons hondje. Met een mooie mix van didactische vaardigheden, kennis van en gevoel voor honden, weet ze ons dat inzicht te geven, waardoor we met sprongen vooruit gaan met Bobby. Het werken met Bobby wordt nu echt leuk!

Carolien verdeelt met zorg haar persoonlijke aandacht over de verschillende deelnemers, zoekt de leermomenten waar eenieder uit de groep zijn/haar voordeel kan halen. Dus zoek je een trainer waar je in goede handen bent, met zorg en aandacht voor jou & je hondje: Dogharmony!

Lesley, Harry en Bobby.

 

September 2017: De nieuwe halsband accepteert Clifford nu en het lopen met een twee meter lijn gaat goed. Trekken is al een stuk minder vanwege het oefenen en ook met deze nieuwe halsband.Dus we zijn tevreden!

Marlies.

Augustus 2017: Noa is een lieve hond maar moeilijk om te trainen omdat ze geen snoepjes/beloningen wil zodra we de deur uit zijn. Nadat er iemand van Dogharmony langs is geweest en ik tips heb gekregen doet ze het een stuk beter.

Groetjes, Marianne.

Juli 2017: Een bijzondere en ook wel spannende ervaring was de wandeling vrijdag over de drukke markt. Maar achter Carolien met haar hond Ziva aanlopen was geruststellend en leerzaam. Carolien was constant in contact met haar hond, Ziva’s goede gedrag werd met complimentjes beloond. Dat was de les van vrijdag: beloon alleen het goede gedrag en doe dat met aandacht. Toch bijzonder om op de achtergrond van een drukke markt heel relaxed met de hond te trainen. Dat het kan en dat het ook nog lukt en heel leuk is, is helemaal super. Weer veel geleerd!

Hartelijke groet, Ine Taffijn

Mei 2017: Carolien is een rustige, gedreven vrouw die op een leuke manier de harmonie tussen baas en hond probeert te stimuleren. Het is echt leuk om de aanwijzingen van Carolien op te volgen. Je ziet een leuk samenspel tussen hond en baas ontstaan. Op naar de volgende les....

Anita Haan.

Mei 2017: Leerzame workshop 'Aangelijnd zonder lijn'. Heerlijke dag gehad met theorie en praktijk. Leer eerst jezelf kennen voor je aan je hond vraagt iets te doen. Carolien en Piet bedankt. Ook namens Tessa, die moe maar voldaan op de grond ligt te slapen. Jullie zijn toppers, nogmaals bedankt voor alles.

Conny Vos-Burgmans.

Maart 2017: Wij willen Carolien op deze manier hartelijk danken voor de goede tips die wij hebben mogen ontvangen over onze angstige, blaffende Friesche Stabij Lobke. Wij kwamen met Carolien in contact toen Lobke anderhalf jaar oud was, Carolien kwam bij ons thuis en heeft samen met ons gewandeld en de thuissituatie bekeken. Het thuisbezoek hebben wij als zeer prettig ervaren, net zoals het 1 op 1 met Lobke bezig zijn. Het gaat nu een stuk beter met Lobke, ze is soms nog wel angstig maar Lobke en wij kunnen hier nu beter mee om gaan.

Dank je wel Carolien!

Henri en Anneke Venema.

Maart 2017: Top hondenschool. Carolien luistert goed naar mens en hond, is geduldig, deskundig en biedt de juiste tools aan die nodig zijn.

Anne-Marie van Dijk.

Januari 2017: Ik wou graag mijn ervaring delen dat Carolien bij mij thuis is geweest. Ik heb mijn maatje gekregen als een erg onzekere rottweiler die ook al eens gebeten heeft uit onzekerheid (niet toen hij bij mij was). Ik kende hem al van pup af aan en hij was gewend om als waakhond buiten te dienen. Bij mij is hij in huis en met wat goede tips van Carolien is hij echt men maatje geworden. Hij is in nieuwe situaties altijd nog iets onzeker maar voor de rest helemaal zichzelf geworden en een dikke knuffelkont met iedereen die hier binnen komt. Dank je wel Carolien voor de leuke duidelijke en zinvolle hulp.

Groetjes Linda en Sem.

Februari 2017: Ook wij zijn erg blij dat Carolien bij ons is geweest voor onze reu Boris. Hij is onze eerste eigen hond en door het bezoek van Carolien weten we nu beter om te gaan met hem.. het zijn soms maar kleine dingen die het gedrag tussen je hond en jezelf een stuk prettiger maken!! 

Januari 2017: Mijn ervaring met Carolien is zeer positief!

Voor onze hond Boy (reu) waren wij op zoek gegaan naar een kameraadje.

Dit is pup Dozer geworden (inmiddels 12 weken oud)

Omdat wij zelf nogal verrast waten van Boy zijn reactie op de pup heb ik Carolien gemaild en nog die zelfde avond kon zij bij ons komen. We zijn eerst op neutraal terein geweest en daarna is Carolien met ons mee gegaan naar huis.

Zelf had ik er wel een idee over hoe ik het ongeveer moest aanpakken, maar Carolien had de aanvullende info die we nodig hadden zodat we tekenen van eventuele jaloersheid optijd kunnen zien en weten hoe we daarmee om moeten gaan.

Met deze tips zijn wij aan de slag gegaan en Boy en Dozer hebben het steeds leuker samen!

Het was me het geld MEER dan waard en Carolien heeft ons met een rustig gevoel achtergelaten!

Hierbij de foto van onze twee kanjers!

Carolien bedankt!! 

Harm, Mariska, kids en natuurlijk de honden! 

April 2016: Het gaat een heel stuk beter met onze hond. Zijn staart staat weer in de goede stand. We zijn heel blij dat je bent geweest en dat je ons daar zo fijn bij begeleid. Heel fijn weekend toegewenst!

mei 2015: Tijdens mijn vakantie op Corfu 2014 werd ik verliefd op Argos. Argos was een toen nog naamloze zwerfhond die de straten afstruinde naar een beetje eten en aandacht maar bovenal zijn eigen gang ging. Na een hoop zaken geregeld te hebben mocht Argos naar Nederland en leek het mij toch wel handig om samen met hem 'op cursus' te gaan, want zo'n hond die altijd gewend is geweest te gaan en staan waar hij wilde is toch lastig te temmen. Al snel kwamen wij bij Carolien terecht en zij leerde ons allereerst de omgang met elkaar te verbeteren en onze band te versterkten door middel van allerlei leuke oefeningen en spelletjes. Gaandeweg werd Argos steeds gretiger en wilde maar al te graag bezig zijn met mij. Hierdoor is in een relatief korte tijd onze band enorm versterkt. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en is het goed te zien hoe Argos veel rustiger is geworden en dat hij meer vertrouwen heeft in mij en dat groeit nog steeds. In het begin was het een onzekere hond die veelvuldig uitviel naar andere reuen wanneer hij aan de lijn zat. Dit doet hij nog steeds, maar vele malen minder fel en dankzij de afleidingsmanoeuvres die ik bij Carolien (en Kirsten) heb geleerd. Het lukt me goed en nog steeds beter om zijn aandacht af te leiden van -voor hem- stressvolle situaties. Al met al hebben wij allebei een enorme groei doorgemaakt en daarvoor ben ik Carolien en Kirsten erg dankbaar!

september 2014:

Hallo Carolien, Wij zijn heel erg tevreden over de vorderingen van onze Nizinny. Wij hebben gelukkig geen problemen meer met haar. We doen dagelijks denkspelletjes met haar en ik ga 4 keer per dag 20 minuten met haar wandelen. Dat gaat heel goed. We gingen naar de markt met haar en boodschappen doen. Binnenkort bezoeken we haar moeder en halfzus. We hebben je drie lesbrieven gelezen, leerzaam! Zou er zich nog iets voordoen dan schakelen we je graag weer in. Hartelijke dank voor je hulp.

 

Hoi Carolien, Wilde je zomaar even bedanken voor weer een leerzame gezellige middag, geniet elke keer weer! :-)  Baloe ligt heerlijk in zijn "mandje" onder mijn bureau, past hij eigenlijk niet onder maar toch :) Groetjes en tot volgende week. Marith.

De eerste les die wij bij Carolien volgden voelde meteen al goed. Carolien praat rustig en kalm en zij legt alles duidelijk uit. Het is een erg groot voordeel van dogharmony dat je maar met een paar honden in een les zit. Als je bepaalde problemen met je hond hebt dan wil zij altijd individueel of thuis langskomen, Carolien is iemand die je niet laat aanmodderen met je hond. De werkwijze van Carolien vind ik verfrissend, je hoeft je hond echt geen bestraffende tik te geven of tegen je hond te schreeuwen om iets voor elkaar te krijgen. Als je hond de commando's weet en je gaat rustig en kalm met je hond om, dan krijg je vanzelf een goede relatie met je hond. Je kunt alles voor elkaar krijgen als de timing van commando's en belonen maar op het goede moment gebeurt. Ik kan iedereen aanraden om bij Carolien een cursus te gaan volgen, daar krijg je geen spijt van. Carolien heel veel succes en wij zien elkaar

Ik vond het weer erg leuk en leerzaam vandaag! Net even met Hilver binnen geoefend en het was zo super om te zien dat hij bij de eerste "down" direct erbij ging liggen. Hij was compleet op mij gericht dus hij deed alle oefeningen achter elkaar zo enorm goed. Ik voelde nu voor het eerst wat jij laatst vertelde over hoe mooi het is om die band samen te krijgen, ik glunderde helemaal toen ik hem vol concentratie naar me zag kijken, wachtend op de volgende opdracht. En dan staan we nog maar aan het begin! Morgen buiten zal het weer anders lopen maar deze momenten geven veel plezier en aanmoediging om verder te gaan. Ik vertelde aan Elmer hoe leuk Hilver het zoeken tussen de ballen in de doos had gevonden, dus we hebben alvast een speeltje voor hem gekocht waar snoepjes in gaan en waarbij hij zijn hersens moet gebruiken om het eruit te krijgen. En een langer touw, want de 2 die we al hebben zijn veel korter en gebruikt Hilver vooral ook om te knagen en flossen. Die ballenbakballen gaan we nog zoeken in een speelgoedwinkel ofzo, want dat vond ik toch wel zo'n goed idee van je! We willen je bedanken dat je deze trainingen heel leuk en gezellig weet te maken en waaruit al zo veel nuttige informatie voor ons is gekomen. Nu we zien dat het niet alleen het gedrag van Hilver verbetert maar hij ook er veel plezier aan beleeft, is het echt compleet voor ons! Groetjes en fijne avond!

Ik heb heel veel aan de lessen die ik volg bij dogharmony. Ik heb een heel bang hondje en Carolien legt goed uit hoe de hond denkt en waar ik op moet letten, zodat mijn hond wat meer zelfvertrouwen krijgt. De lessen volg je in kleine groepjes zodat er veel aandacht is voor hond en baas. Ik kan deze kleinschalige hondenschool bij iedereen aanraden. Groetjes Catharina.

2011:

In januari van dit jaar ben ik begonnen met lessen bij Carolien. Wij hadden net een week onze hond Gasha uit het asiel. Carolien is met ons (mijn vriend, Gasha en ik) gaan wandelen en heeft ons tips gegeven over het opbouwen van een band, de algemene omgang en het 'lezen' van onze hond (zij gaf stresssignalen af die wij niet zagen) en geschikte oefeningen om mee te beginnen. Dit is voor ons heel waardevol geweest om gelijk goed te starten met ons nieuwe gezinslid. Vervolgens ben ik groepslessen gaan volgen bij Carolien. De reden dat ik voor deze hondenschool heb gekozen zijn de kleine groepen en veel individuele aandacht. Naast de basisoefeningen springt Carolien in op de problemen waar ik op dat moment met mijn hond tegen aan loop. Daarnaast blijft ze aandacht houden voor de relatie tussen baas en hond. Voor mij zit de kracht van Carolien's lessen dan ook in het feit dat ze het totaalplaatje van hond en baas ziet, en niet alleen een oefening die aangeleerd moet worden. Én natuurlijk de heerlijke kopjes thee van Piet elke week! Groetjes Niane.

KvK nummer

63085593

BTW-id:

NL002002647B14

Locatie

Oosterbracht 4J

7821 CJ Emmen

Contactgegevens

Carolien Ziel–van Kleef
e-mail: ziel@ziggo.nl
tel. 06 – 47 158 464

Carolien Ziel: geaccrediteerd

gedragstherapeut en

kynologisch instructeur