top of page
aanmelden gesprek
 
Voor wie?

Nieuw bij Dogharmony is hulp via telefonisch contact. Voor als u in het buitenland woont of in Nederland wat verder weg woont van Emmen. 

Voor grotere of kleinere problemen die u bij uw volwassen of adolescente hond ervaart. Wanneer u een gedragsverandering van uw hond wenst. Voor een gedragstherapie komt u twee maal naar mijn praktijk of ik kom twee maal bij u aan huis. Ik neem een anamnese af, maak een gedragsstatus en stel een diagnose. Vanuit de diagnose stel ik voor u een therapie samen zodat u handvatten hebt voor een betere omgang en aanpak probleemgedrag voor uw hond. U krijgt dit schriftelijk, ik leg uit en we oefenen samen. Twee weken na de bezoeken hebben we een telefonisch moment om bij te stellen. 

Ik ben een gecertificeerde HBO-gedragstherapeut opgeleid bij Dogvision. In maart 2013 heb ik mijn diploma als gedragstherapeut gehaald. Inmiddels heb vele mensen/gezinnen succesvol begeleid met ongeveer zo'n vijftig gedragstherapieën per jaar. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVGH (Nederlandse Vereniging voor Gedragstherapeuten van Honden) en ik voldoe ieder jaar weer aan de hoge kwaliteitseisen, en daardoor ben ik geaccrediteerd bij de SPPD. Een platform voor Professioneel Diergedragsdeskundigen. Als u een dierverzekering heeft krijgt u mogelijk de kosten vergoed door uw dierverzekeraar. 

Dogvision is een vier jarige HBO-opleiding die tot 2007 is gegeven in samenwerking met het van Hall instituut: Hogeschool voor Voeding, Milieu, Landbouw en Dier te Leeuwarden.

Als docent in het VO/VMBO ligt het in mijn lijn dat ik mij ook heb gespecialiseerd in de relatie Kind-Hond. Daarom kom ik u ook graag helpen in de omgang van uw (klein)kinderen met uw hond. Zie tabblad Kind en Hond.  

 

Kosten

Kosten EUR 220,-  

Reisvergoeding € 0,30 per kilometer in geval van huisbezoek. Bij meer dan twee à drie uit te werken probleemgedragingen bijkomende kosten € 25,- in overleg. 

Als u een dierverzekering heeft krijgt u mogelijk de kosten vergoed door uw dierverzekeraar. 

 

 

Vervolglessen gedragstherapie (als nieuwe opdracht) op afspraak of, tijd in overleg met een andere passende combinatie, in een op maat gemaakt groepje.  Zie blad 'Agenda'.

Mogelijke modules:

- basisgehoorzaamheid / opvoeden en heropvoeden

- trekken aan de lijn

- ongehoorzaam

- reactieve honden die overmatig reageren met uitvallen en blaffen 

- honden met angst of onzekerheid

- plezier met en van je hond

- de basis voor toekomstige hulphonden

 

Aeto
pinksteren 2023 (4).jpg

Opvoeden film 1: 

Hoe leer je je hond op een eigen plek te gaan liggen tijdens het koken. Zodat je geen onbedoelde kleine conflicten met je hond krijgt die nadelig kunnen zijn in jullie relatie. Dus 'vertel' je hond wat die moet doen. Leer het hem juist gedrag te hebben.

Opvoeden film 2:

Als het voor jouw hond waarde heeft op zijn eigen plek te gaan liggen als jij aan het koken bent dan is dit het resultaat:-)

bottom of page