top of page

Mijn naam is Carolien Ziel. Geboren 1961. Ik ben getrouwd met Piet en heb twee volwassen kinderen.

Onze huidige twee honden zijn een Hollandse Herder (korthaar) van acht jaar en een Hollandse Herder van negen maanden.  

 

Mijn visie is ontstaan vanuit mijn opleiding bij Dogvision: kynologisch instructeur en kynologisch gedragstherapeut. Vanaf mijn jeugd ben ik bezig met paarden en honden. De afgelopen vijftien jaren hebben honden mijn bijzondere interesse gekregen. Mijn aanpak is de inleving in het gedrag van de hond. Te zien hoe de hond de gebeurtenissen ervaart en daarop in te spelen. Op die manier is het mogelijk om een hond te 'lezen'. Dat geeft harmonie en de mogelijkheid de hond op te voeden tot een rustige huishond waarmee gezelligheid, plezier, sport en spel te beleven is.
 

Meerder keren per jaar volg ik studiedagen, lezingen, workshops en seminars. (Zie tabblad CV Carolien.) Zo ben ik steeds goed op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en methoden binnen de kynologie. Ik ben kynologisch gedragstherapeut en kynologisch instructeur opgeleid door Dogvision en O en O (Nederlandse vereniging voor instructeurs in honden Opvoeding en -Opleiding). Mijn diploma Kynologisch Gedragstherapeut heb ik behaald in april 2013, ik ben lid van de beroepsvereniging NVGH.

Vanaf november 2018 ben ik geaccrediteerd bij SPPD. Een platvorm, met hoge kwaliteitseisen, voor professioneel diergedragsdeskundigen. Kwaliteitseisen zoals: minimaal 40 consulten per jaar en nauw contact met dierenartsen in de omgeving. Dierverzekeraars vergoeden de kosten voor gedragstherapie voor uw hond bij de juiste verzekering. 

Carolien Ziel
email logo  Helen.jpg
IMG-20220218-WA0006.jpg

Mijn hobby met mijn eigen honden is, naast een goede opvoeding tot makkelijke huishonden, meedoen in de hondensport; Obedience, Treibbal, Dogdance, speuren en zoeken, enz. Naast mijn gedragspraktijk werkte ik, tot oktober 2020, als docent exacte vakken en biologie in het voortgezet onderwijs. Nu volledig in Dogharmony.

Carolien Ziel
Ziva
Aeto
bottom of page